Tips για τη σωστή επιλογή του domain name σας

Το domain name είναι η ταυτότητα σας στο internet.

Δεν πρέπει μόνο να ακούγεται ωραία...αλλά πρέπει να γράφετε και εύκολα. Τι εννοούμε;

Υπάρχουν κάποια σημαντικά tips που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν πριν προχωρήσετε στην κατοχύρωση του.

  • Αρχικά κατοχυρώστε (αν είναι ελεύθερο) το domain name με το διακριτικό τίτλο της επιχείρησης σας.
    Αν ο διακριτικός τίτλος της επιχείρηση σας δημιουργείται από αρχικά συγκεκριμένων λέξεων, επιλέξτε να κατοχυρώσετε για ευκολία σαν domain name αυτά τα αρχικά π.χ. CDL (Creation & Development Land) – www.cdl.gr.
  • Επιλέξτε domain names σύντομα, εύηχα και εύκολα στην απομνημόνευση & στη γραφή. Αποφύγετε αν δεν είναι αναγκαίο τις παύλες και τους πολλούς χαρακτήρες.
  • Ελαχιστοποιείστε το κίνδυνο να χάσετε κάποιο υποψήφιο πελάτη που δεν πληκτρολόγησε σωστά το domain σας, κατοχυρώνοντας όλες τις πιθανές γραφές και καταλήξεις ενός ονόματος. To κόστος κατοχύρωσης είναι πολύ μικρό.
    Κατοχυρώστε το domain name σας με  παύλα και χώρις, εάν αποτελείται από συνθετικά λέξεων κατοχυρώστε και το αντίστροφο κτλ.
  • Φροντίστε το domain name που κατοχυρώνεται να ανταποκρίνεται στο μέγιστο αν όχι στο 100% στο αντικείμενο δραστηριότητας της επιχείρησης σας.
  • Ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, τον τόπο δραστηριότητας και το κοινό στο οποίο απευθύνεστε επιλέξτε και την κατάλληλη κατάληξη  π.χ. .gr για Ελλάδα, .eu για Ευρώπη κλπ. Μπορείτε να δεσμεύσετε όσες καταλήξεις επιθυμείτε.